Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne

28 april 2008

Mars, april har knopp i håret, maj och juni blommar mest

Vår. Det börjar bli grönt, vitsipporna har blommat redan länge och fåglarna kvittrar av hjärtats lust. Det bästa är att vakna till fågelsång och solljus långt innan väckarklockan ringer. Har ännu inte blivit irriterad på det. Det blev varmt plötsligt, och förra veckan kunde jag gå på länk i bara shorts och t-skjorta. Det är någonting det!
Förra veckan var jag på dagis för att lyssna på barn, och det innebar ett par timmar sandlådelekar per dag (=sola). En dag hade vi sångstund och vi sjöng den där månadssången, vilket fick mig att minnas min egen tid på dagis för lagom många år sedan. Det fick mig också att konstatera att våren nog på sitt sätt är den bästa årstiden. Speciellt så här nära sommaren. Sommaren innebär lata dagar på stranden, men vad är bättre än att ha de dagarna att se framemot? Dagarna blir fortfarande längre, studierna börjar vara slut för terminen och i väntan på strandväder kan man införskaffa nya somriga kläder och givetvis en ny bikini. Och i väntan på sommaren får man se världen slå ut på nytt, känna alla dofter som hör våren till och bara glädjas åt solskenet som får en på ett strålande humör. I väntan på sommaren är våren den bästa årstiden.
Idag trampade jag min lilla Poni ut till lande i Pargas. Det är kanske 30 kilometer dit ut, och på en cykel som mamma använde när hon var ung med små hjul och utan växlar, var det inte alls en så lätt uppgift. Jag fick trampa som en vettvilling utan att komma så mycket framåt, och i backarna som mot slutet kom emot som väggar fick jag stå upp på pedalerna och grina illa åt mina mjölksyredrabbade ben. Det tog två timmar. Fick lite mat och en trevlig pratstund med mommo och mofa när jag kom fram. Det var ett skönt sätt att få eftermiddagen att gå, eftersom jag inte hade något speciellt för mig efter skolan. Jag hade min sista tent idag. I morgon packar jag bilen och åker hem.
Njut av vårvädret, ät glass och klara vappen!